Sophie Vanluchene
Sophie Vanluchene
Charlie Chill

45 jaar
Woont in Hamme.
Werkt als uitgever.
Laat 100% door BinckBank beleggen.
Huidige budget: € 20.598,21

 

66 dagen te gaan.
Maak kennis met Sophie!

Sophie brengt veel tijd door met haar neus in de boeken – zowel voor haar werk als voor haar plezier. Er is volgens haar dan ook geen betere manier om te ontspannen dan door zich te verdiepen in de surreële boeken van de Japanse schrijver Haruki Murakami.


In een impulsieve bui kocht ze vorig jaar het boek ‘Iedereen belegger’ van Pierre Huylenbroeck, en niet veel later had ze haar eerste aandeel op zak. Omdat ze zelf nog volop de beurs aan het verkennen is, leek het Sophie interessant om eens te kijken hoe professionals het aanpakken. En dus leunt ze rustig achterover, terwijl BinckBank het maximum uit haar € 20.000 haalt. Chill!


Sophie is benieuwd naar hoe BinckBank haar vermogen gaat beheren. Een rendement van 3 procent zou ze indrukwekkend vinden, maar ze beseft dat ze vermogensbeheer eerder op lange termijn moet beoordelen. Na de Challenge wil ze haar geld verder laten beleggen – ook al laat ze daar die mooie handtas voor in de rekken staan.

Samenstelling portefeuille


Sophie is een latenbelegger en laat haar € 20.000 dan ook volledig door BinckBank beheren. BinckBank zal de helft van haar geld in aandelen beleggen, en de andere helft in obligaties.


Evolutie van het budget: € 20.000

Laatste update op 10/04/2019Hulpmiddelen:
Fundfinder

BinckBank heeft een uitgebreid en kwalitatief aanbod aan fondsen. Geen idee welk te kiezen? Met de Fundfinder kun je meer dan 500 fondsen vergelijken aan de hand van verschillende selectiecriteria.

ProTrader

BinckBank heeft ProTrader ontwikkeld voor de erg actieve belegger. Dit platform is volledig webbased en helemaal te personaliseren met de grafieken en koersenlijsten die het best bij je handelsgedrag passen. Geschikt voor alle browsers en systemen.

Market Screener

Met deze tool kun je de markt screenen op basis van criteria zoals marktkapitalisatie, sector, land, investeringsrating, … Zo kun je nóg beter kiezen tussen verschillende aandelen. 

Technische analyse

Een technisch analist zoekt het antwoord op de vraag “Wanneer moet ik (ver)kopen?”. Door naar koersgrafieken te kijken of door berekeningen los te laten op historische koersen, brengt hij het waarschijnlijke koersverloop in kaart.

Fundamentele analyse

Met fundamentele analyse beantwoord je de vraag “Wat moet ik kopen?”. Je beoordeelt hoe een bedrijf er werkelijk voor staat aan de hand van het jaarverslag, door te kijken naar de concurrenten of door je te verdiepen in het politiek klimaat van het land waar het bedrijf gevestigd is.

Hulplijnen:
Klantenservice

Bij onze klantenservice kun je niet terecht voor advies, wél voor technische ondersteuning in verband met de app en platform. En dat 6 dagen op 7, in de week zelfs tot 22.00 u!

Binck Academy

Bij BinckBank geloven we sterk in financiële onafhankelijkheid. Helaas is onbekend vaak nog onbemind. Daarom hameren we sterk op educatie, waarbij we de werking van de beurs, de impact van de actualiteit op de economie en politieke veranderingen graag eenvoudig uitleggen. Ook diepgaande vragen over specifieke producten gaan we niet uit de weg op ons informatieplatform.

ProBeleggen

Mist je portefeuille nog wat richting? Dan bieden de portefeuilles van de professionele beleggers bij ProBeleggen misschien inspiratie. Met ProBeleggen kijk je letterlijk mee in hun portefeuilles en ontvang je meldingen over mogelijke opportuniteiten.

Adviezen

Je wilt een specifiek aandeel kopen, maar bent niet helemaal zeker of dat een slimme zet is? Lees dan de individuele adviezen per aandeel op het BinckBank-platform. Klik op het gewenste aandeel en kies voor 'Adviezen'.

Nieuws en actualiteit

In ons nieuwsoverzicht krijg je dagelijks meerdere updates over de beurs van Brussel, lees je alles over de Belgische Mid Cap- en Small Cap-bedrijven en vind je zowel artikels als flashberichten.

Beursbarometer

Benieuwd wat de andere beleggers verwachten van een komend kwartaal? Lees dan de maandelijkse Beursbarometer. Daarin duiden BinckBank-beleggers hun favoriete aandeel aan, voorspellen ze wat de markten gaan doen en vertellen ze welke sector je in de gaten moet houden.

Beurswijzer

Met de Beurswijzer focussen we op ideeën voor de tactische asset allocatie. Binck onderzoekt hoe fondshuizen hun vermogen verdelen over verschillende activaklassen (aandelen, grondstoffen, vastgoed, cash en obligaties) en in welke continenten, landen en sectoren.