type belegger

In welk type belegger herken jij jezelf?
Doe de test.

Zoek jij elk hefboomproduct tot op het bot uit? Of ben je net iemand die nog nooit van het woord ‘hefboomproduct’ heeft gehoord? Beantwoord enkele vragen en je ontdekt meteen welk type belegger er mogelijk in jou schuilt!

ontdek je profiel

Weet wel dat het resultaat van de test slechts gebaseerd is op een inschatting en dat de verschillende beleggerstypes louter dienen ter illustratie. Je bent volledig vrij om zelf te bepalen of je beter bij een ander beleggerstype past of je liever een andere invulling geeft aan je eigen beleggerstype.

Elliot expert

Elliott Expert

De zelfbelegger

Je bent een krak in beleggen en gelooft in je kennen en kunnen. Of je ooit al gehoord hebt van een ‘turbo long’? Ja, maar hem toepassen op je eigen portefeuille staat nog op je to-do-lijstje. Daarvoor wil je eerst je kennis bijschaven en de risico’s doorgronden. Wanneer je met vrienden afspreekt, is de beurs een van je favoriete gespreksonderwerpen. Je doet graag nieuwe ervaringen op, van een exotische reis maken tot investeren in een interessante start-up. Als ‘early adopter’ ben je namelijk een van de eersten om erin te investeren. Je neemt graag zelf beslissingen, maar aarzelt evenmin om informatie in te winnen over ingewikkelde beleggingsproducten.

Samuel Split

Samuel Split

De samenbelegger

Je zet voorzichtige stappen richting de beurs, omdat je beseft dat je spaargeld daar historisch gezien meer zal opbrengen, maar je weet ook dat dat meer risico inhoudt. Je hebt affiniteit met de financiële wereld en vindt beleggen boeiend. Maar je hebt ook een drukke job én een propvolle agenda. De beurscijfers check je dan ook tussendoor – in de rij aan de kassa, in de kleedkamer van de fitness of … op het toilet. Onder het motto ‘kiezen is verliezen’ laat je een deel van je vermogen beheren door de bank, en beleg je de rest zelf. Zo kan jij je geld aan het werk zetten, zonder daarvoor afspraakjes te moeten afzeggen.

Charlie Chill

Charlie Chill

De latenbelegger

Je volgt de beurs vanop een afstandje en investeert liever geld dan tijd in je beleggingsactiviteiten. Je beseft dat je centen historisch gezien meer opbrengen op de beurs dan op de bank, maar ook dat dat meer risico inhoudt. Je vindt beleggen dan ook de ideale manier om op de lange termijn je etentjes en avontuurlijke hobby’s te kunnen blijven bekostigen. Je laat je vermogen beheren door de bank, en volgt af en toe wat er met je geld gebeurt. Jouw motto? ‘Go with the flow’. Je weet namelijk dat je geld in goede handen is.